GeuzeCoaching.nl

Soms moet je even stilstaan om op te kunnen merken wat er is......

Over mij

Mijn naam is Jan Gerrit Geuze en ben nieuwsgierig naar de levensverhalen van de mensen die ik ontmoet. Mijn uitgangspunt is dat een mens per definitie oké is en dat we allemaal in potentie unieke, creatieve, spontane, talentvolle wezens zijn en dat ieder mens iets waardevols te bieden heeft aan deze wereld. 

We kunnen echter onze mogelijkheden (potenties) uit het oog verliezen en hiermee ons doel en richting in het leven kwijt zijn. Volgens de Franse filosoof Michel Foucault is het de uitdaging van de mens om van zijn eigen leven een kunstwerk te maken. Dat spreekt mij aan: Het gaat om de levenskunst, om te kunnen worden wie we van nature behoren te zijn of daar opnieuw ruimte voor te maken. Onszelf te ontplooien, vreugde en verbondenheid te ervaren. Dat lijkt gemakkelijk, maar het vraagt wel de bereidheid om eerlijk naar jezelf te zijn en hiervoor verantwoordelijkheid te nemen. 


Ik ben door het luisteren naar de levensverhalen van mensen er achter gekomen dat de verhalen die mensen zichzelf vertellen vaak de aanjager zijn van de problemen die ze dagelijks ervaren. Mensen geloven nu eenmaal wat ze denken en voelen en handelen daarna. Hiermee bereiken ze niet wat ze echt zouden willen. Je zou kunnen zeggen dat dit hun levensdoel of -missie vertroebelt.

De reden dat ik een coachingspraktijk ben gestart heeft te maken met het feit dat ik ook ontwikkelingsgericht wil kunnen werken. En mensen verder wil helpen dan alleen te helpen bij klachtenreductie. Ik heb in de loop van de afgelopen jaren een NLP opleiding, EMDR, Cognitieve gedragstherapie, 3 coachopleidingen en een Transactionele psychotherapie opleiding gevolgd naast mijn oorspronkelijke beroep als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige. Ik zie mezelf  als coach met (psycho) therapeutisch vaardigheden

Ik werk op basis van gelijkwaardigheid en heb een aantal krachtige interventiemethoden ter beschikking om samen met u te onderzoeken wat uw sterke punten zijn, uw beperkingen, uw doelen, uw angsten én wat u motiveert en tegenhoudt om uw bestemming te bereiken. Ik ben geregistreerd coach bij de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches), onderschrijf de internationale ethische gedragscode en onderwerp mij aan het klachtenreglement. 

http://www.nobco.nl/keurmerk/gedragscode

 
Het resultaat van de coaching

Ik richt mij in mijn coaching op uw waarde vermeerdering en groei. Samen werken aan uw potentieel. Met als resultaat een meer vervullend leven, balans en vergroting van uw probleemoplossend vermogen. Ik werk vanuit mijn eigen levenservaring en levensvisie geënt op: 

-het nieuwe mensbeeld en het kwantumveld dat aantoont dat wij met alles natuurlijk verbonden zijn en slechts door in verbondenheid te leven we optimaal gezond kunnen worden. 

-de Nieuwe Biologie (Candace B. Perth en Bruce Lipton), dat aantoont dat we een natuurlijke behoefte aan groei en verbondenheid hebben.

- Narratieve therapie (Micheal White), die ons leert dat we van onze (zelf)verhalen leerkansen kunnen maken.

-de 7 eigenschappen van Stephen Covey, die praktische handvatten en richting in onze ontwikkeling geeft: van afhankelijkheid, via onafhankelijkheid naar bewust gekozen onderlinge afhankelijkheid. 

 -De Transactionele Analyse (Eric Berne), dat inzichten biedt in de interne en externe transities. Waarom doe ik wat ik doe in contact met anderen?

-Voice Dialogue (Hal en Sidra Stone), bewustzijn van meerdere "ikken", als gereedschap voor persoonlijke groei en communicatie met mezelf en anderen.

-Mind Eye Power, waarmee op een milde eenvoudige en effectieve wijze diepgaande verandering in hardnekkige overtuigingen, onverwerkte emoties en (gevolgen van) trauma kunnen worden bereikt.

-MatriXmethode van Ingrid Stoop. Met de MatriXmethode worden mentale, psychosomatische en leerproblemen en volle hoofden effectief en met blijvend resultaat opgeruimd.